Question 14.
The “dilemma” mentioned in the passage refers to:
Question Explanation
"The dilemma is obvious. Pick small, poor towns, and areas of high unemployment get new jobs, but it is hard to attract the most qualified workers; opt for larger cities with infrastructure and better-qualified residents, and the country’s most deprived areas see little benefit"
Option A is incorrect. The passage makes no mention of having the government agencies in the "largest" city. It talks about having them in "larger cities". Hence it is incorrect.
Option C talks about the relocation of private enterprises. This is not mentioned in the passage as the passage is primarily about the relocation of government bureaucrats.
Option D makes no mention of decongesting large cities. Hence it is incorrect.
Option B makes the right comparison. It compares the hard task of relocating qualified workers to smaller towns, to allocating workers to larger cities, which would result in smaller towns receiving little benefit.
Option B is the correct answer.



