Question 6.
Which one of the following scenarios is unlikely to follow from the arguments in the passage?
Question Explanation
{Back in the 17th century [in the West], excavated artworks from antiquity were treated quite differently from today. They were not restored in a way that was faithful to the original. Instead, there was massive intervention in these works, changing their appearance. .}
Based on the passage, the scenario in Option C [A 17th-century French artist who adhered to a Christian worldview would need to be completely true to the original intent of a painting when restoring it] is unlikely to follow from the arguments in the passage. The passage mentions that in the 17th century, excavated artworks from antiquity were treated differently from how they are today and were not restored in a way that was faithful to the original. Instead, there was "massive intervention" in these works, changing their appearance. This suggests that the idea of an unassailable original may not have held as much importance in the 17th century as it does today. Therefore, it is unlikely that a 17th-century French artist who adhered to a Christian worldview would necessarily need to be completely true to the original intent of a painting when restoring it. Contrarily, we cannot definitively comment on the other scenarios - A, B, and D.
Hence, Option C is the correct choice.



